Ось уже не перший місяць в країні йдуть розмови про закон про олігархів. Але що конкретно він передбачає? Про це в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає політичний діяч Тарас Чорновіл.

«За цей закон самі олігархи проголосували б з великою радістю. За цим законом будь-який олігарх може домогтися того, щоб його офіційно не вважали олігархом. Адже там є чотири ознаки, і сформульовані вони дуже погано. Наприклад, олігарх повинен контролювати економічні монополії та впливати на прийняття державних рішень. При цьому він повинен мати від 80 мільйонів доларів, але ж це навіть не великий бізнес. Реально великий бізнес – навіть не олігархічний – починається зі ста мільйонів доларів. Адже це вартість і заводів, і землі, на якій вони стоять, і різних ресурсів, і багато чого іншого. Тому насправді за цим пунктом, дійсно, проходить будь-який олігарх. Але при цьому він може сказати про будь-який засіб масової інформації: доведіть, що він належить мені», - говорить політик.

На його думку, довести подібні речі дуже важко, якщо взагалі можливо.

«ЗМІ можуть належати якимось офшорним компаніям, які не можна безпосередньо пов'язати з конкретними олігархами. Тобто той пункт відпадає – і людина вже не вважається олігархом», - підкреслює Тарас Чорновіл.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він висловив думку, що зараз Лукашенко повторює долю Януковича.

Також Чорновіл розповів про те, чому захоплений білоруський опозиціонер Роман Протасевич так швидко в усьому зізнався.