Політичний аналітик Володимир Стус в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим розповів, яке місце Україна займає в світовій цивілізації.

Володимир Стус зазначив, що Україна є частиною світової цивілізації.

"Вона є. Україна не вмерла, Україна не вмре. Але Україна — це не проста країна. Ми пішли з головою в першу смуту, ми з неї виходимо. Непроста країна в тому плані, що ми не універсальна держава. Ось, Словаччина маленька — вона універсальна держава. Україна велика, але вона не універсальна. Ми велика Швейцарія. Ми спеціалізована держава", - сказав Стус.

За його словами, у 2005 році він випустив статтю під назвою "Швейцарський шлях", яка тоді була проривною.

Також він зазначив щодо цивілізаційного прогресу, що футурологи пророкували, що зараз все прискорюється, і йде не просто науково-технологічна еволюція і наступний економічний уклад, а сингулярність.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"А що таке сингулярність — це кінець світу... Нова картина світу скасовує футурологічний кінець світу", - підкреслив Володимир Стус.

Як повідомляв Знай.ua, Стус пояснив, що таке цивілізація на прикладі людського організму.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Гудков зазначив, що в 2000-х роках він був прихильником інтеграції Росії в світову цивілізацію.