До яких наслідків може привести деградація нинішньої моделі сім'ї? Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує футуролог Олексій Толкачов.

«Є цілеспрямовані дії, які покликані очорнити сам формат сім'ї. Наприклад, в якомусь магазині будматеріалів була реклама знижок програми для молодят: сумний хлопець, якого щаслива дівчина тримає на ланцюгу. Це створення стереотипу про те, що в сім'ї щастя бути не може, це в'язниця. Відразу виникають негативні конотації. Чому йде очорнення сім'ї? Річ у тім, що сім'я – це господарчий осередок, якому потрібен один холодильник, одна пральна машина, і все інше в одному екземплярі. А якщо людей розвести, їм все знадобиться у два рази більше. Тому деградація сім'ї доцільна для економічної моделі», - говорить експерт.

За його словами, чим більше люди самотні, тим більше вони споживають.

«Незрілі, несвідомі та нещасливі люди будуть глушити своє нещастя споживацтвом, починаючи від алкоголю і закінчуючи шопінгом. Крім того, нещасливими людьми легше управляти. У них можна тримати перед носом морквину, з посмішкою обіцяти банківський кредит. Нещасна людина вигідна системі. Їй невигідне зростання свідомості та психічної зрілості людини», - вважає Олексій Толкачов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, він заявляв, що українському суспільству не вистачає любові.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Толкачова, в нашій країні дуже несвідомо належать до питання народження дітей.