У своєму блозі «Толчок» футуролог Олексій Толкачов розповів про концепцію любові, яка повинна лягти в основу будівництва держави в Україні.

«Вперше в далекому 2009 році я написав, що Україні найбільше не вистачає любові, а не якихось реформ і законів. Тоді я озвучив, що необхідно будувати державу на правильних цінностях, які визначать вектор цивілізаційного розвитку», - каже Толкачов.

За словами футуролога, у відповідь йому зауважували, що насправді Україні необхідна нова конституція, податкова реформа і боротьба з корупцією – необхідні конкретні і дуже практичні речі, а розповіді про любов під час обговорення будови держави недоречні.

«Але я категорично не згоден з приземленим прагматизмом. Тому, пізніше, ідея любові лягла в основу концепції «Омріяна Україна» і моєї однойменної книги. Зараз, я з радістю констатую, що філософія любові проросла в концепції Олександра Донія «25 сходинок до суспільного щастя», а також в «П'ятому Проекті» Олексія Арестович і ще в багатьох ідеях і течіях», - розповів Толкачов.

Він зазначив, що цей процес відбувається не тільки в Україні, але і по всьому світу. Толкачов в приклад наводить США, де Меріам Вільямсон написала книгу «Політика любові. Посібник по новій американській революції».

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«При цьому я абсолютно впевнений, що цивілізація майбутнього буде заснована саме на цінності любові, яку нам ще належить зрозуміти, усвідомити і прийняти», - заявив Толкачов.

Як аналогію він наводить як приклад бізнеси – пекарні, перукарні або магазини – які однозначно будуть менш успішні, якщо будуть думати тільки про гроші і максимізацію прибутку, а не керуватися любов'ю до клієнта.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Толкачов назвав переваги проекту Конституції 1993 року.

Нагадаємо, Клименко розповів, який міф повинен бути покладений в основу нової української Конституції.