Російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді» розповів про можливість повномасштабної війни між Росією і Україною.

«Я не вірю в такий сценарій, тому що коли стояли війська вздовж кордону з Україною, тоді наша пропаганда заспівала, а давайте дійдемо до Києва і в цей момент незалежний соціологічний центр провів дослідження основних страхів росіян, яке показало, що страх війни став для них ключовим», - підкреслив він.

Гудков сказав, що з цього він може зробити висновки, що росіяни точно не підтримають війну, а це значить, що Путін не зможе за допомогою військової авантюри підвищити свій рейтинг, це дасть зворотний ефект. Йому здається, що Росія і не готова до такої війни і не хоче такої війни, а ескалація вона можлива якась.

«Тому що Путін не хоче бачити успішну Україну і як тільки росіяни побачать, що європейський вибір України вигідний громадянам, вони побачать хороший приклад для себе, то Путіна на наступний же день не стане. Тому він створює проблеми для України, але в перспективу якоїсь великої війни я не вірю. І на Донбасі Путін спеціально створив проблему, щоб зупинити рух України в НАТО і Євросоюз», - акцентував він.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Гудков сказав, що за статутом НАТО, якщо існує якась територіальна проблема, то в НАТО не беруть, а й приєднувати до себе Донбас ніхто не збирається – це дуже дорого і невигідно.

«У Росії зараз, отже, великі проблеми в економіці, тому з точки зору фінансів Донбас йому абсолютно не потрібний», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Рахліса, що на переговори з професіоналом потрібно виходити підготовленим.

Також раніше для Знай.ua Рахліс розповідав, що починаючи ще з 2014 року, на жаль, так звані переговори вели дилетанти.