Чи зможе Україна прожити без кредитів МВФ? На таке питання спробував відповісти експерт економічних наук Андрій Длігач у новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк.

«Домовленості України з МВФ є антиолігархічними. Перш за все, вони руйнують старі відносини всередині країни, вони вимагають від України стати менш патерналістською, стати країною, в якій людина отримує можливості для власного розвитку і зменшує вплив олігархів. Державний бюджет наповнюється і в Україні є можливості працювати без кредитів МВФ, але тоді ми маємо залучати більш дорогі борги, а це зовсім не в інтересах України», - підкреслив він.

Длігач вважає, що країна, яка вже є успішна, звичайно, зможе прожити без кредитів МВФ, більш того вона буде скоріш за все донором МВФ, як більшість розвинених країн світу. Тому що така країна буде зацікавлена, щоб світ розвивався рівномірно з меншими перепадами в кризу. Успішна країна потребує відносин з МВФ тільки як донор, підкреслив він.

«Країна, яка прагне стати успішною, також може обійтися без кредитів МВФ, якщо рівень довіри до цієї країни настільки високий від інших кредиторів, що вони готові давати їй гроші під 1%, 2% чи 3% і такі гроші є у світі. Але на поточний момент Україна отримує на вільному ринку гроші дорожче, ніж отримують більшість африканських країн і саме тому співпраця з МВФ та отримання дешевих кредитів є критично важливим для України», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Титикало, що кожна ситуація з кредитом має свої особливості.

Також раніше Ялі розповідав для Знай.ua про МВФ: "Останній раз такі ж складні відносини були при Януковичі".