Політолог Руслан Бізяєв в ефірі програми «Прогноз» з Вікторією Панченко розповів про банкрутство державних монополістів в Україні.

«Ми фактично вже розуміємо, що зараз йде процес банкрутства державних монополій до чого, на мій погляд, банкрутство абсолютно штучне. Мета банкрутства зрозуміла, щоб до 2025 року ні у кого не виникало питань, чому вони були приватизовані, а тому що вони неефективні та приносять одні збитки, тому давайте передамо монополії в «правильні» приватні руки і заживемо як при капіталізмі», - акцентував він.

Бізяєв сказав, що таке нам розповідали в 80-х і кінці 90-х, коли прийде капіталізм, треба все приватизувати, щоб воно запрацювало і буде прибуток і всім буде добре. Але насправді, вважає він, все відбувається зовсім не так, тому що одна з можливих тем візиту президента до Вашингтона буде тема приватизації великих державних монополій до 2025 року.

«На сьогодні, як я розумію, розглядається варіант «Укрзалізниця», «Укрпошта», «ПриватБанк» і «Ощадбанк» - це чотири основні напрямки. Крім цього, цікава ситуація відбувається в «Енергоатомі», який теж уже фактично на межі банкрутства і не менш цікава ситуація у нас з морськими портами, які хочуть віддати в концесію, а фактично продати», - підкреслив він.

Бізяєв впевнений, що «Одеський припортовий завод» найближчим часом теж буде виставлено на приватизацію.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Таким чином ми будемо мати ситуацію, що до 2025 року частка державної власності в структурі нашої економіки впаде з 25% до 12%», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що газ в сховищах може закінчитися.

Також раніше Бізяєв заявляв, що боротьба за керівництво Нафтогазу – лише вершина айсберга.