У програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24» політолог та директор Українського інституту політики Руслан Бортник назвав причини проблемності України.

Гість програми порівнює Україну з Афганістаном у політичному плані: її можна захопити, але встановити свій контроль тут і провести якусь трансформацію – ні. «Україна для всіх зараз це нерозв'язна проблема. Це політичне болото», - коментує він ситуацію.

Принагідно Бортник повертається в часи СРСР і розповідає, якою Україна була тоді. «Навіть Радянському Союзу, серцем, ядром якого була Україна, не вдалося трансформувати Україну повноцінно», - каже він і додає, що це радше Україна трансформувала СРСР.

З іншого боку, підкреслює політолог, Україна, хай навіть будучи політичним Афганістаном, все ж таки вигідна розвиненим державам. Він пояснює, що тут можна будувати щось нове і стабільне, інвестувати сюди, енергетичні потоки і сучасна зброя – це все можливе, але до пори до часу. «Це нестабільний тимчасовий актив», - каже експерт.

Бортник пояснює, що рано чи пізно все побудоване в Україні стане втраченим, активи опиняться не в тих руках. Як він зазначає, Захід загалом дивиться на Україну як на прикордоння.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник розповів про стратегічних партнерів України.

Також Знай.ua писав, що Бортник розповів про намагання Заходу контролювати українську судову систему.