Всіх опозиційних політиків Путін видавлює з Росії. Про це розповів російський опозиційний політик і громадський діяч Дмитро Гудков у програмі блогера Мирослави Бобровської «А як насправді» на YouTube.

«Путін видавлює опозиційних політиків з країни, Навальному дали можливість виїхати до Німеччини, а до цього Нємцова також видавили з країни, але він повернувся і його вбили. Якби я залишився в Москві, то мене б точно посадили. В заручниках у Москві залишилася моя тітка під підпискою про невиїзд», - розповів він.

Гудков сказав, що своєю свободою він готовий ризикувати, а ось свободою близьких йому людей – ні. Навіть якби він виграв вибори, вважає він, його можна було б позбавити мандата за будь-який коментар, тому що в Росії тепер будь-який коментар може стати екстремістським.

«Якщо ти три рази вийшов на вулицю на протест, то можеш отримати кримінальну статтю за участь у несанкціонованих мітингах і тебе позбавляють мандата. Тобто гра не коштувала свічок і я розумів, що моя тітка і мій брат знаходяться в заручниках при владі, могли заарештувати і мою дружину, тому ти не розумієш, чого від них можна очікувати. У зв'язку з цим я вирішив на якийсь час виїхати», - повідомив він.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Гудков розповів, що він планує повернутися в Росію, адже він залишається російським політиком, опозиціонером і буде все робити для того, щоб всі свої ресурси і можливості використовувати для подальшої боротьби. За його словами, якщо він не може брати участь у виборах, то все інше він може робити з будь-якої точки планети, тому немає різниці в якій країні він буде перебувати, тому що віщати можна звідки завгодно.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Непогодіна, що в Білорусі, як і в Росії, вся влада у силовиків.

Також раніше для Знай.ua Спірідонов розповідав, чи будуть дострокові вибори і для чого.