У новому випуску програми «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк економічний експерт Олег Пендзин розповів, кого стосується заповнення нульових декларацій.

«Виходячи з того, що нульова декларація є добровільною, ніхто нікого не примушує сьогодні йти та подавати її у Податкову службу. Якщо ви маєте достатньо великі готівкові кошти, які отримані вами з заробітків або з інших джерел, з яких однозначно не були сплачені податки, а ви хочете ті кошти покласти на свій рахунок в банк, ви маєте розуміти, що через деякий час при будь-якій коштовній покупці Бюро економічної безпеки обов'язково запитає у вас про походження коштів», - розповів він.

Пендзин сказав, що об'єктивно ми з вами маємо готуватися до того, і це є загальноєвропейською практикою, що через декілька років держава буде вводити непрямий контроль за нашими з вами видатками. Тобто ви маєте мати легальні гроші на суму тієї покупки, підтвердив він, яку ви хочете здійснити.

«Більше того, фрази на кшталт: мама й тато купили і мені дали, на той момент проходити не будуть, тільки якщо батьки сплатили податки. Але це питання майбутнього, сьогодні треба розуміти - держава дає можливість легалізувати ті кошти, які з точки зору держави у вас знаходяться без сплати відповідних податків. Одразу хочу наголосити - амністія капіталів стосується тільки тих норм законодавства, які мають відношення до сплати податків. Легалізувати майно набуте злочинним шляхом через інші злочини неможливо», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Макаренка, що всі громадяни України мають право на податкову амністію.

Також раніше для Знай.ua Макаренко розповідав, що 29% ВВП країни знаходиться в тіні.