Український політичний оглядач, блогер Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи дасть Китай Україні гроші.

«В принципі Китай і сам не проти дати, з огляду на нинішню геополітичну ситуацію, коли фактично йде протистояння двох концепцій – китайської версії Великого шовкового потоку-2 і його антагоніста, антипода, який намагається побудувати умовний англо-саксонський світ. У цій концепції Китай вже дав зрозуміти, що він готовий розвивати інфраструктуру в Європі, в тому числі в Східній Європі. Це стосується в тому числі і України, це стосується в тому числі і територій Криму. Правда, там через Туреччину, швидше за все, підуть», - каже експерт.

За його словами, Китаю в цій ситуації важливо не бути «наздоганяючим».

«Відповідно, ось ця вся ситуація навколо «Мотор Січі», наскільки ми вже зараз розуміємо, це було не протистояння США і Китаю. Це було про трикутник Київ – Анкара – Лондон», - сказав Бізяєв.

Він зазначив, що багатьом здалося, що на співпраці України і Китаю можна поставити хрест. Однак оглядач стверджує, що це не так.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Експерт підкреслив, що політика Китаю на даний момент полягає в тому, що він запропонує світові відкинути ідеологічні і політичні розбіжності і займатися бізнесом.

Як повідомляв Знай.uа, Ялі заявив, що Захід бачить в Китаї загрозу.

Також Знай.uа писав, що Ялі заявив, що головний суперник Заходу не Росія, а Китай.