Український підприємець, політичний діяч, народний депутат України III скликання, лідер партії «5.10» Геннадій Балашов у програмі «Говори про майбутнє» висловився про мовне питання в Україні. За його словами, кожен повинен відстоювати своє право говорити будь-якою мовою.

«Є львівська українська мова – вона звучить чудово. Є українська мова в Києві вже сформована: молоде покоління заходить, для яких вона рідна. Або як Супрун – американізована мова, а вона зовсім невластива для цієї місцевості, але вони її насаджують нам», - зазначив Балашов.

За словами експерта, у всіх має бути право говорити будь-якою мовою, а насаджувати ту чи іншу мову – неправильно. Як зазначив Балашов, Київ – російськомовне місто, тому тут багато хто ігнорує нововведення стосовно української мови.

«Ваше право говорити будь-якою мовою. Хіба добре, коли тут було ополячення, і не давали розвиватися українській мові? Хіба добре, коли Росія увійшла і почала насаджувати російську мову, перетворюючи українців на маргіналів? Зараз вони взяли на озброєння старорежимні речі», - підкреслив експерт.

На думку лібертаріанця, якщо вас дорікають у використанні тієї чи іншої мови, ви повинні відстоювати своє право говорити будь-якою мовою. Як зазначив експерт, історично склалося, що деякі міста в Україні говорять російською.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Балашов розповів, як накопичити капітал.

Також Знай.ua повідомляв, що Балашов розповів, чому судові процеси важливі в кар'єрі політика.