Філософ, політолог Андрій Єрмолаєв у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» заявив, що британська політика і дипломатія повернулися до ідеї глобальної Британії.

«У 2021 році Джонсон представив уже завершений концепт, що викладає підходи Великобританії як глобального гравця. Але ми віддаємо собі звіт в тому, що як глобальний гравець Британія гратиме зі Сполученими Штатами ось в цьому бритамериканському дуеті», - каже експерт.

За його словами, в такій ситуації відкриваються нові можливості і ресурси.

«Які пов'язані, по-перше, з можливостями старої британської дипломатії. Це Близький Схід, це Мала Азія, це Середня Азія, це центр Європи, включаючи тепер і таке питання як Україна, це Південно-Східна Азія, включаючи, до речі, і Китай. Тому ось ці унікальні можливості, віковий досвід Великобританії вкрай потрібен зараз Штатам, які переживають непростий внутрішній період елітного перетрушування. Штати просто не справляються, вони просто перегрілися на зовнішній арені», - сказав Єрмолаєв.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Він зазначає, що це схоже на гру в дві руки.

«Права сильна продовжує бити батогом, а ліва хитра лазить по кишенях світу. Ось цю роль лівої руки зараз виконає Великобританія», - іронізує політолог.

Як повідомляв Знай.uа, Бізяєв розповів, у чому полягатиме політика Китаю.

Також Знай.uа писав, що Атаманюк розповів, чому з Україною розмовляють ультиматумами.