У програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко поміркував над тим, чи змусить деолігархізація Порошенка продати його телеканал «Прямий».

Як пояснює гість програми, деолігархізація ніяк не вплине на власність Порошенка. «Тобто володіє він сьогодні – може володіти і завтра», - підкреслює він.

Натомість влада, каже Гончаренко, постійно заявляє про зменшення впливу олігархів на сферу ЗМІ та політики завдяки деолігархізації. У цьому контексті він ставить питання про механізми. «Просто написати, що “ми заберемо у нього телеканал”?», - запитує депутат.

Він підкреслює, що такі дії заперечує Конституція: не можна просто взяти і забрати у громадянина його власність. У цьому плані він використовує словосполучення «маревна уява» і каже, що навіть в ній це написати не вдасться.

Гончаренко пояснює, що законопроєкт не може пройти без оцінки головного науково-експертного управління ВР. «І воно прямо написало, що цей законопроєкт суперечить Конституції України», - підсумовує політик.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єгорова назвала причини свого зникнення з телебачення.

Також Знай.ua писав про Єгорова розповіла, чому припинила співпрацю з телеканалом «Прямий».