У програмі «А як насправді?» футуролог Олексій Толкачов розповів, як розвиток сучасного світу і впровадження інновацій замість людської праці може вплинути на багатьох людей.

Він зазначив, що зараз світ розвивається в бік четвертої індустріальної революції, яка буде ознаменована масовою заміною людської праці штучним інтелектом.

«Тут виникає кілька колосальних питань. По-перше, як ми будемо жити, по-друге, навіщо. Тому що так чи інакше праця не просто робить з мавпи людину, вона облагороджує», - вважає Толкачов.

За його словами, праця є для багатьох людей сенсом життя. Футуролог зазначив, що в сучасну епоху пандемії, під час карантину багато хто залишився без робочого місця, без необхідності піти кудись на роботу, в колектив. Велика кількість людей залишилися сидіти вдома і у багатьох внаслідок цього трапилася депресія, заявив Толкачов.

«Робота - це елемент соціалізації, це наш прояв в навколишньому світі. Чому я кажу, що робота - це частина сенсу життя: коли ми працюємо і робимо якусь корисну справу, ми відчуваємо себе значущими, корисними, потрібними іншим людям. Відчути себе непотрібним - це колосальне випробування для психіки», - каже футуролог.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Толкачов розповів, які функції виконує школа.

Як повідомляв Знай.ua, Стус пояснив, що таке цивілізація на прикладі людського організму.