У програмі «А як насправді?» футуролог Олексій Толкачов розповів, в якій сфері середній клас зможе проявити себе в еру масової заміни людської праці штучним інтелектом.

«Сподіваюся, що середній клас не буде вимирати, бо все-таки у середнього класу основна специфіка - це не тільки виконувати якусь повторювану роботу, але це ще і креативність, це створення якогось нового продукту», - каже Толкачов.

За його словами, багато хто стане середнім класом, роблячи якісь крафтові речі, буде цінуватися ручна праця - це буде вже як ремесло, яке межує з хобі. Футуролог вважає, що навряд чи штучний інтелект буде робити, наприклад, крафтові сумочки з конопляного полотна.

«Зараз люди вже більше зацікавлені в споживанні не шаблонних речей, не того, що виходить з конвеєра, а хочеться чимось виділятися. Ми більше і більше рухаємося до крафтовості і різноманітності», - заявив Толкачов.

На думку футуролога, якраз середній клас зможе знайти себе в майбутньому застосуванні, якщо вони знову будуть ставати ремісниками, які будуть дорого продавати плоди своєї ручної праці і творчості.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Є таке припущення що все-таки штучний інтелект не володіє характеристикою креативності. Він може створювати картину знань, поєднуючи різні пазли в нову картину, але нічого принципово нового штучний інтелект поки зробити не зможе. Тому є надія, що у людини все-таки є зв'язок з тим, що Вернадський називав ноосферою. Я припускаю, що саме людина залишиться джерелом нового», - заявив Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський заявив, що хитання українців між Заходом і Сходом не дозволяє нам рухатися вперед.

Знай.ua також повідомляв, що Толкачов заявив, що у нас змінюється сам спосіб мислення.