Юрист та громадський діяч Геннадій Друзенко в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською розповів, чи має сенс закон про національний спротив.

“Закон про спротив. По-перше, там змішали бульдога з носорогом. Замість того, щоб розвивати те, що називається територіальною самообороною. Тобто, іноді ми це називаємо народне ополчення, або американські традиції… Хто дивився “Патріот” з Мелом Гібсоном — от це от про них. Такі, партизани, які фермерують, а у нас працюють, але прийшло лихо — взяв рушницю, пішов воювати. І от замість формування от такої територіальної самооборони, коли кожен захищає своє село, своє місто, де він знає людей — вони сформували фактично, реформують от цей неефективний елемент українських резервістів”, - сказав Геннадій Друзенко.

Він зазначив, що це стосується окремого підрозділу ЗСУ, тоді як тероборона не є підрозділом Збройних Сил.

“Вона взаємодіє з підрозділами ЗСУ, вона їм допомагає, але це не є те, чим вони хочуть його зробити. І насправді цей закон якраз і внесений терміново Верховною Радою, його форсували написання, він не пройшов відповідних консультацій для того, щоб збити законопроєкт, напрацьований групою генерала Кривоноса про територіальну самооборону, коли він ще був заступником секретаря РНБО. Достатньо подивитись, що там за цим законопроєктом ледь не головним розробником був пан Веніславський”, - додав Друзенко.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кривонос заявив, що закон про територіальну оборону намагаються саботувати: “Це черговий момент істини”.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кривонос розповів, хто має входити до тероборони.