Генерал-майор Збройних сил України запасу Сергій Кривонос розповів на своїй сторінці у Facebook, що в Україні може не з’явитися територіальна оборона, оскільки законопроєкт не розглядають.

“Сьогодні на позачергове засідання Верховної Ради України на розгляд виносять законопроєкт 5557 “Про основи національного спротиву”, який є альтернативним законом до законопроєкту 4504 “Про територіальну оборону України”, якого в переліку для розгляду немає (це не дивує)”, - написав Сергій Кривонос.

Він зазначив, що також у Верховну Раду виносять законопроєкт №5558, яким збільшують чисельність ЗСУ. На їхнє утримання додатково потрібно 2,5 млрд гривень, при тому, що наразі, за його словами, не вистачає коштів для забезпечення потреб воюючої армії.

“Але імітація спротиву — це не рішення, яке потрібне для зміцнення Національної безпеки (а 5557, це виключно імітація). Це черговий момент істини і для самого президента, оскільки він несе відповідальність за те, що вносить в парламент (як і відповідальним за своє оточення і за те, що вони йому підсунули), і для тих, хто проголосує за недолуге рішення (як би красиво воно не називалось), і для тих, хто своєю бездіяльністю буде саботувати розвиток важливих для Національної безпеки питань, посилаючись на недосконалість законів”, - додав Кривонос.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він закликав всіх небайдужих до розвитку територіальної оборони не опускати руки.

Як повідомляв Знай.ua, служба вихідного дня: Кривонос розповів, хто має входити до тероборони.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Кривонос розповів про маніпуляції з теробороною: “Людей збираються заманювати, як ослів, морквою”.