Чи зможе вплинути на криміногенну ситуацію в країні закон про зброю? Свою думку з цього приводу в програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» висловлює юрист, публіцист, перекладач і громадський активіст Геннадій Друзенко.

«Кримінальна психологія та психологія війни в деяких моментах збігаються. Але проблема в тому, що зараз у всіх кримінальних елементів вже є зброя. При цьому вона нелегальна, і по кулі балістична експертиза не зможе встановити, з якої зброї вона була випущена. Мова йде і про пістолети, і про автомати, і про щось більш серйозне. А ось якщо вогнепальна зброя зареєстрована, то експерти легко прослідкують походження кулі. Тоді, якщо ти стріляв, захищаючись, то у тебе проблем не буде. Але якщо ти нападав – тоді інша справа», - зазначає гість програми.

Також Друзенко вказує: для вбивства можна використовувати й ніж, і пістолет, і багато інших предметів. Тому річ не в пістолеті – якщо людина є неадекватною, то зброя справу не вирішує.

«Рушницю і сьогодні в Україні можна купити абсолютно офіційно. Так що з короткостволом все просто. Якщо ти йдеш вулицею, то можеш захистити себе. Якщо ти на когось нападаєш, то завтра тебе посадять, і ти більше ніколи не купиш пістолет. Якщо людина хоче вчинити злочин, то вона не стане офіційно купувати та реєструвати зброю», - говорить Геннадій Друзенко.

Популярні новини зараз
Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше священник з Львівської області був викритий в нелегальній торгівлі зброєю.

Також Знай.ua приводив розповідь Геннадія Друзенка про те, як на фронті жили лікарі-добровольці.