Який формат може прийняти співробітництво між Україною і Китаєм в галузі експорту сільськогосподарської продукції?

Це питання в програмі «Романенко. Бесіди» розглядає член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Агрохолдинги – це технології, IPO, біржа, ця співпраця із закордонними країнами, куди ми постачаємо продукцію. Найбільше ми її поставляємо в Китай. З Китаєм потрібно домовлятися, щоб він ставив у нас заводи та переробляв сільгосппродукцію для постачання в Європу. Завдяки цьому Україна може стати європейським Китаєм. Така можливість була у Білорусі, і Лукашенко цього дуже хотів, але тепер у нього нічого не вийде – він в ізоляції. Тепер такий шанс є у нас, і Китаю це дуже цікаво, адже шлях до Євросоюзу лежить через Україну», - вважає політик.

За його словами, потрібно враховувати, що люди у світі в середньому бідніють, а харчові продукти – дорожчають.

«Ми реально можемо заробляти шалені гроші. Зараз і агрохолдинги, і фермери використовують техніку українського виробництва, отримуючи з бюджету 25 відсотків компенсації, і вона відмінно працює. Головна проблема – це реалізація продукції, щоб не стояти з нею на базарі», - говорить Дмитро Соломчук.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що політолог Кирило Сазонов закликав Антимонопольний комітет обмежити апетити агрохолдингів.

Також, як повідомляє Знай.ua, розглядалися перспективи, які відкриває запуск ринку землі в країні.