У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» правник Геннадій Друзенко пояснив свою позицію надавати допомогу медикам, що пішли добровольцями на фронт.

Як каже експерт, державу завжди потрібно підтримувати у формі, а українці натомість мають радше досвід конкурентної боротьби з нею. «Ми дуже довго жили в чужих імперіях і навіть відвикли, що держава – це той, хто захищає, той, хто допомагає, той, хто створює якісь умови», - міркує Друзенко.

Отже, він робить висновок, що українці мають імунітет, але жаліє про зусилля та час.

Самому правнику випало 5 років провести на Сході з медиками: він відчував обов’язок це зробити. «І це дивно, коли хірург, який оперує на серці, має гіпс накладати», - розповідає Друзенко. Він пояснює, що йому вірили ці добровольці, вони не залишилися байдужими і пішли працювати на фронт, залишивши своїх пацієнтів та лікарні.

Експерт пояснює, що це було життя буквально біля фронту: у військових частинах чи у палатах прифронтових шпиталів. «Іноді потрапляли під обстріли… Ми працювали пліч-о-пліч з військовими. Чим відрізнялися? Наші були без погонів», - каже Друзенко.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Принагідно він згадує період свого навчання закордоном – у Сполучених Штатах, Німеччині, Великобританії – і він не займався конституціоналізмом, а радше бачився із високопосадовцями, депутатами, виступав у ЗМІ. І це все, підкреслює він, заради медиків-добровольців, яким відмовляли у наданні статусу УБД.

Як каже правник, декому із медиків-добровольців вже дали статус УБД, але не всім – йдуть суди. Це, на думку експерта, несправедливо, а будь-яка несправедливість рано чи пізно виявляється і в інших формах. «І замість того, щоб будувати державу, ми раз на 10 років змушені її просто зачищати і починати все спочатку», - міркує він. Тим не менш, ця схема, каже Друзенко, безрезультативна і цього не розуміє лише влада.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко заявив, що за наші гроші в Україні існує міністерство цькування ветеранів.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко пояснив, чому медики-добровольці не отримували статус УБД.