Українцям недостатньо відпрацювати на державу пів життя, треба ще довести, що ти дійсно працював, і відповідати всім нововведенням. Так у програмі «Суть подій» заявила журналістка Любов Завальнюк, яка розповіла, як можна заздалегідь онлайн розрахувати пенсію і брак стажу.

За її словами, у Міністерстві соціальної політики закликали українців перевіряти свій трудовий стаж і попередили, що вимоги до нього з роками стають дедалі жорсткішими.

«Щоб вийти на пенсію в 2028 році, громадянам доведеться мати 35 років стажу - досить великий проміжок часу, який потрібно відпрацювати офіційно і платити єдиний соціальний внесок. На сьогоднішній день у всіх українців є можливість контролювати свій стаж і стежити, чи весь він зазначений і зафіксований Пенсійним фондом», - говорить Завальнюк.

З огляду на те, що люди часто скаржаться на помилки при підрахунку страхового стажу при виході на пенсію, на думку міністерства, таку проблему потрібно вирішувати безпосередньо з ПФУ, додала журналістка.

Вона розповіла, що тим, хто ще не вийшов на пенсію, потрібно подивитися, який стаж уже є і знайти рішення, щоб він був повним, аби уникнути неприємних ситуацій при виході на пенсію. Для цього, зазначила Завальнюк, потрібно зайти на портал ПФУ, де можна створити собі кабінет і відразу побачити весь свій накопичений стаж і внески, а також розрахувати пенсію.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«У нашій країні так часто змінюють правила гри, що люди, виходячи на пенсію, змушені пройти всі кола пекла бюрократичної системи. У нас недостатньо відпрацювати на державу пів життя, треба довести, що ти дійсно працював, відповідати всім нововведенням, а їх у нас що не день - всі нові. І найважливіше - зуміти всі ці бюрократичні баталії пережити», - заявила Завальнюк.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига заявив, що солідарна система пенсій - це те, що склеює наше суспільство.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Романченко пояснив, як працює ринок землі і розповів про ціни на ньому.