У новій програмі «Суть подій» з журналісткою Любов'ю Завальнюк український політолог, правозахисник і громадський діяч Михайло Чаплига розповів, чому ж солідарна система пенсій є солідарною і що з нею станеться.

Чаплига розповів, що у 2001 році в Україні почалася реформа державного управління, зараз 2021 рік, пройшло 20 років, а ми досі продовжуємо цю реформу. І чим довше триває реформа, вважає він, тим сумніше тим, для кого її реформують.

«Кажуть, що пенсійна система - це дуже складно. Що нам потрібно ввести трьох рівневу пенсійну систему, давайте почнемо з азів. Солідарна система нібито погано, а що таке насправді солідарна система пенсій - це те, що склеює наше суспільство і за великим рахунком є ​​солідарністю поколінь. А це означає, що сьогодні я можу працювати та заробляти гроші, відповідно я можу частинку грошей віддавати для того, щоб годувати та утримувати тих, хто вже не може працювати», - сказав він.

Чаплига сказав, що ми тим самим годуємо попереднє покоління і виходить солідарність не тільки з попереднім поколінням, а й з майбутнім. Все це робиться в розрахунку, що наші діти будуть утримувати нас в майбутньому. Але якщо сьогоднішньою владою руйнується освіта, вважає він, якщо у молоді руйнуються причинно-наслідкові зв'язки і інститут сім'ї, то незрозуміло що з цього вийде.

«Я дивлюся на це все і розумію, що ніякої пенсії у мене не буде, тому що суспільство розірвано і немає солідарності. Слово солідарність говорить про солідарність поколінь. Суспільство на поняттях будується як єдине ціле і, якщо вам погано, я повинен підійти і допомогти. У нас зараз ростять покоління, яке вважає, що воно нікому і нічого не повинно. Вириваючи солідарну систему пенсій, ми знищуємо суспільство як таке», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Длігача, що пенсійний фонд України дотується додатково з державного бюджету.

Також раніше для Знай.ua Длігач обґрунтував важливість накопичувальної системи пенсій для України.