Яким чином виборчі процеси в інших країнах можуть позначитися на врегулюванні військового конфлікту на Донбасі? Свою думку в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політолог, публіцист, політичний експерт і аналітик Олександра Решмеділова.

«Нормандський формат часто стояв на паузі, тому що потрібно було перечекати вибори. Коли у Франції міняли Олланда на Макрона, це призвело до майже дворічного заморожування процесу. А там вже не встигли озирнутися, як і свої вибори приспіли. У нас взагалі в будь-якій незрозумілій ситуації заводять розмову про дострокові вибори. В Україні постійно обговорюють свіжі рейтинги. А останнім часом, щоб не хвилювати президента, персональних рейтингів немає – є тільки партійні. Втім, результати останніх опитувань все одно виглядають тривожно: 64 відсотки українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямку, а більшість виступає проти відкриття ринку землі», - зазначає політолог.

Вона нагадала, що зараз рейтинг «Слуги народу» істотно знизився, а три інші партії – «ЄС», «ОПЗЖ» і «Батьківщина» – «ділять срібло», розриву між ними майже немає.

«Лідери всіх трьох провідних партій претендують на президентство. Дуже важко одночасно воювати з ним усіма, та ще й з олігархами, яких взагалі незрозуміло скільки», - каже Олександра Решмеділова.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що найближчим часом перевибори Верховної Ради навряд чи відбудуться.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політолога Михайло Чаплиги, перевибори необхідні нинішньої влади.