У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук прокоментував ситуацію із митом на продукти з Європи.

На думку Соломчука, у цій справі багато питань: Україна багато де підписалася і квоти варто переглянути. «Побачимо, що там Міністерство економіки виб’є з того всього. Це дуже важливе питання», - зазначає він.

Загалом експерт радить ввести в Україні квоту, яка би визначила відсоткове співвідношення українських та європейських продуктів на магазинних полицях. З іншого боку, Соломчук і не заперечує, що Євросоюз буде проти такої політики, хоч сам її і використовує на своїй території.

У цьому контексті він згадує коронавірус і карантинні заходи, буквально екстремальну ситуацію, яка чітко показала, що кожен буде сам за себе без жодної допомоги ззовні. «Ми всі товариші, друзі, але кожен за себе. Над цим потрібно працювати», - констатує експерт.

Загалом гість програми виступає проти мит і пояснює це тим, що вони збільшують частку контрабанди. «Ну, автобус не завезеш контрабандою. Але якщо це буде стосуватися молока чи твердих сирів, чи ковбас… Я думаю, контрабанда просто збільшиться», - міркує експерт. Принагідно він нагадує, що вже як три місяці триває розслідування щодо молочної продукції.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Загалом Соломчук радить зачекати рішення комісії, що буде з митами. «Але, як на мій погляд, потрібно більше регулювати це не митом, а на внутрішньому ринку», - міркує він.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що український кругляк відправляють в Європу контрабандою.

Також Знай.ua писав про те, що Балашов порадив Україні не відлякувати бізнес податками, як Європа.