Колишній киргизький депутат Максат Кунакунов у програмі Гарі Табах ON TARGET розповів про перевороти в Киргизії.

Кунакунов знаходився в опозиції і критикував Алмазбека Атамбаєва, який став президентом після першого перевороту. Колишній депутат зізнається, що Атамбаєв неодноразово погрожував його команді. Як відомо, в минулому році експрезидент Киргизії був засуджений до 11 років в'язниці за звинуваченням у корупції.

Всього в Киргизії було вже три перевороти.

«Переворотом у нас роблять одні й ті ж помилки, і кожен, хто приходить, наступає на ті ж самі граблі», - каже Кунакунов.

Киргизія – багата країна, в якій є газ, нафта і золото. Однак за словами Кунакунова, середня зарплата по країні не дотягує і до 50 доларів.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«У нас бюджет вже 12 років один і той же – 2 млрд доларів. Це показує вже результат цих всіх переворотів», - сказав ексдепутат.

Він заявив, що після чергового перевороту Атамбаєв продав 100% акцій «Киргизгазу» російському «Газпрому» всього за 1 долар. Кунакунов стверджує, що спочатку бачив документи, згідно з якими «Газпрому» планувалося продати тільки 50,1% акцій «Киргизгазу» за 1 млрд доларів. Але Кунакунов і його команда були проти, тому що вважали, що контрольний пакет акцій повинен належати Киргизії.

«Він (Атамбаєв, - ред.) тоді переконував народ, що ціна газу не буде дорожчою, ніж в Росії. Але на сьогоднішній день в Росії 3 рублі газ коштує, а у нас близько 20 рублів», - підкреслив політик.

Як повідомляв Знай.uа, Атаманюк розповів, як Україна могла і позбутися «Північного потоку-2».

Також Знай.uа писав, що Ялі заявив, що Захід бачить в Китаї загрозу.