Заступник голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимир Павленко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, скільки Україна може заробляти на відомстві.

«Може заробляти багато у разі, якщо законодавство буде доврегульоване. У нас є дуже багато пунктів, за якими ми можемо заробляти для держави, але не заробляємо. Перше – АРМА заробляє не тільки на управлінні (коли ми щось передаємо в управління), у нас на рахунку лежать кошти. Арештовані кошти або кошти від того, що ми продали. Ці кошти – це депозит, вони щороку приносять значні суми», - каже заступник голови АРМА.

За його словами, минулого року цей депозит приніс понад 50 млн грн, що в 4 рази більше, ніж від управління.

«Тобто доходи від управління менші, ніж від депозиту. Питання – куди йдуть ці відсотки? Вони не йдуть до бюджету. Вони лишаються на депозиті, вони капіталізуються, і коли скасовується арешт – разом з відсотками це все передається власнику цих коштів. Але держава могла б заробляти, і в Європі вона заробляє», - сказав Павленко.

Також він звернув увагу на те, що чинне законодавство унеможливлює управління корпоративними правами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Бо управитель, якого ми відбираємо, перед тим як голосувати акціями чи корпоративними правами, повинен питати дозволу у власника, чи можна йому поміняти директора, наприклад. Очевидно, що власник не буде це узгоджувати. І у зв’язку з цим управитель не може отримувати в тому числі дивіденди, а йдеться про значні суми», - зазначив заступник голови АРМА.

Як повідомляв Знай.uа, Павленко розповів, які функції виконує АРМА.

Також Знай.uа писав, що Павленко розповів, у скільки обходиться утримання АРМА.