У програмі Гарі Табах ON TARGET колишній опозиційний киргизький депутат Максат Кунакунов, що висловлював критику в адресу експрезидента Киргизії Алмазбека Атамбаєва, пояснив, як так сталося, що він опинився за ґратами.

Передусім гість програми розповідає про корупційні схеми, які використовував колишній президент Киргизії Атамбаєв. Зокрема, він згадує про 100%-ий продаж акцій «Киргизгазу» «Газпрому» за 1 долар і банкрутство «Киргизнафтогазу». Подібні речі, зазначає Кунакунов, відбувалися і з золотом. «Компанія «Кумтор» (на той момент, зараз більше вже) здобула близько 300 тонн золота. 1 тонну 400 кг ми всього лише отримали з цих 300 тонн», - повідомляє він.

За словами політика, експрезидент Киргизії дозволяв собі щоденно витрачати кошти сумою на 3 мільйони сомів, що доволі багато для держави. Принагідно він згадує і події червня, коли держава, як повідомляють різні джерела та міжнародні організації, отримала приблизно 11 мільярдів сомів. «І 6 млрд з цієї суми просто невідомо де. Навіть депутатська комісія довела, що вони зникли», - розповідає Кунакунов.

Цими коштами, підкреслює ексдепутат, керував прем’єр-міністр, якого тоді поставив Атамбаєв. Він повідомляє, що торік експрезидента Киргизії засудили на 11 років. Але до того йому вдалося за четвертим разом ув’язнити самого Кунакунова.

Політик розповідає, що було слідство і йому висунули звинувачення у забезпеченні терористів фінансами та зброєю. «Це було кричуще беззаконня!», - обурюється колишній депутат і додає, що звинувачення насправді смішне.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Кунакунов опинився за ґратами 2017 року і мав там провести 10 років, хоч державне звинувачення вимагало і всі 30 ще й із конфіскацією майна. «Це були складні моменти в моєму житті», - зізнається він і зазначає, що життя буквально поділилося на два різні етапи. Тим не менш, політик домігся умовно-дострокового звільнення у 2019 році.

Як повідомляв Знай.ua, Кунакунов заявив, що Атамбаєв продав «Киргизгаз» «Газпрому» за 1 долар.

Також Знай.ua писав про те, що Кунакунов розповів, чи буде він балотуватися в президенти Киргизії.