Депутат Антон Поляков у своєму блозі «Правки Полякова» розкритикував тезу про те, що наші чиновники повинні заробляти більше, заявивши, що українцям не потрібні чиновники, які прийшли на посаду заробляти, а не служити народу.

«Як же гидко слухати, коли у своїх інтерв'ю міністри ниють, що їм важко жити. А самі носять дорогі брендові годинники, скуповують нерухомість, їздять на дорогих авто, і відпочивають вже точно не в Бердянську», - говорить Поляков.

Він прокоментував тезу, що прозвучала від одного з чиновників, про те, що міністри повинні отримувати хоча б 100 000 грн, оскільки у них дуже високий рівень відповідальності, а також такий рівень зарплат позитивно вплине на ситуацію з корупцією в Україні.

При цьому Поляков не вважає це справедливим по відношенню до інших професій, які отримують в рази меншу заробітну плату, при цьому також маючи величезний рівень відповідальності, наприклад, вчителі, шахтарі, медики.

«Просто для порівняння: у 2021 році українців чекає підвищення мінімальної зарплати на 500 грн - до 6,5 тисяч. У наступному році Кабмін збирається підвищити мінімальну зарплату всього на 200 грн, а у 2023-му - ще на 476 грн. При цьому ціни, ймовірно, будуть рости швидше і серйозніше, ніж зарплати. Від цього в першу чергу постраждає найбідніше працездатне населення», - розповів Поляков.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Він також зазначив, що надбавку до пенсії з липня перенесли на жовтень, тому що немає коштів у бюджеті, а розробкою адекватної пенсійної реформи взагалі ніхто не займається.

«І нічого, ніхто особливо не переживає, навіть навпаки - придумують закони, які віднімуть останню мізерну подушку безпеки. Але найбільше мене розсмішило в цій історії, що високі зарплати чиновників серед населення України - непопулярна ідея, тому що це наслідок пострадянського простору», - додав Поляков.

На думку депутата, нам не потрібні такі чиновники, які не розуміють, що прийшли не заробляти, а служити своєму народові на держслужбу. Крім того, зазначає Поляков, аргумент щодо корупції викликає питання, адже наші західні партнери стверджують, що в країні просто біда з нею.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Томенко порадив встановити жорсткий контроль над витратами армії.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Романенко назвав схему розпилу бюджету.