У програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» футуролог Олексій Толкачов розповів про Томос про церковну автокефалію і прокоментував реакцію РФ на це.

За словами гостя програми, надання Томоса про церковну автокефалію Україні стало ударом для Росії, претендента на статус «оплота» православ’я. Але зараз, каже Толкачов, ситуація в РФ сильно змінилася.

Аби не бути голослівним, він зауважує, що в Росії забрали українські парафії, відбувається ісламізація та виникла загроза взагалі перестати бути православною державою. «В Україні Великдень і Трійця – державні свята, в Росії – ні», - зауважує експерт і додає, що там мусульманські свята переважають над православними.

Толкачов повідомляє, що в Україні знаходилося приблизно 30% парафій РПЦ, а Томос допоміг залишити гроші в державі. «З'ясувалося, наприклад, що з Почаївської лаври вивозяться величезні кошти, так що для революції не потрібно захоплювати банки», - підкреслює він.

Принагідно гість програми зазначає, що у росіян, як і в українців, по суті, є комплекс меншовартості, адже тоді вони все запозичували у Візантії, а зараз намагаються його компенсувати. «Але на півночі з часів Андрія Боголюбського зберігається образа на високорозвинений Київ і прагнення знищити його», - міркує футуролог.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов заявив, що у Росії ніколи не шкодували людей, ні чужих, ні своїх.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов повідомив про початок четвертої індустріальної революції.