Політолог Руслан Бізяєв прокоментував у програмі «Розвилка» із журналісткою Любов'ю Завальнюк ситуацію із миротворцями на сході України.

Бізяєв акцентує на тому, що питання миротворців вже піднімали у 2017 році, але так нічого й не вирішили. «Треба чітко розуміти, що таке миротворці - це мета чи інструмент», - підкреслює він. На думку політолога, про миротворців варто говорити радше як про інструмент, який не вирішує конфлікт, але як мінімум його заморожує.

Окрім цього, каже експерт, виникали й інші проблеми: «питання, де розміщувати миротворців: на кордоні України з Росією або по лінії розмежування?». Отже, Бізяєв підсумовує, що миротворці стали перепоною, яка призупинила весь процес.

Принагідно він і пояснює, як все працює: Рада безпеки ООН має прийняти резолюцію, яка виділяє фінансову допомогу сумою орієнтовно на 1 млрд щороку, після цього потрібно узгодити миротворчий контингент, а тоді – його розміщення.

Політолог підкреслює, що з останнім якраз-таки Україна і мала проблеми. «Це, в принципі, і не дивно, тому що самі Мінські угоди – це компіляція непереборних розбіжностей, тому питання зависло, а зараз його піднімати немає сенсу», - підсумовує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що стаття Путіна – це як ультиматум Заходу.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв не бачить Китай як стратегічного партнера України.