Експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу аналітичного центру «Український інститут майбутнього» Ілія Куса у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, як будуть розвиватися події в Афганістані. За його словами, Талібан все-таки увійде до влади.

«Їм не треба на танках заїжджати – їм достатньо захопити ключові міста і селища, взяти кордон і потім просто тиснути на афганський уряд, з якими вони ведуть переговори, щоб виторгувати для себе найбільш вигідні позиції в політичному транзиті», - зазначив Куса.

За словами експерта, політичний транзит відбудеться і ймовірно без особливої військової агресії з боку талібів. Як зазначив Куса, у Талібану є угода з США, яку вони виконують.

«З огляду на їхню заяву, у них є амбіції стати справжньою політичною владою. Я не думаю, що вони захочуть стати вигнанцем, щоб їх знову викинули, тому їм вигідно зайти у владу через переговори – як домовилися це зробити зі Штатами», - підкреслив експерт.

Як зазначив Куса, Талібан використовує свої військові можливості просто, щоб зміцнити свої переговорні позиції. За словами експерта, таліби хочуть, щоб в Афганістані була ісламська форма правління – вони не вірять ні в демократію, ні в конституції, але готові вести дискусії про модель правління.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Вони захоплять сільську місцевість і почнуть тиснути на міста, а якщо треба буде, то будуть їх брати, а далі через переговори зайдуть у владу і будуть брати участь у формуванні нової політичної влади в Афганістані. Якщо на півночі спалахне повстання, то на Афганістан буде чекати ще один період громадянської війни», - сказав Куса.

Як повідомляв Знай.ua, Романенко назвав схему розпилу бюджету.

Також Знай.ua публікував слова Некрасова про експорт: В цьому сенсі, до речі кажучи, в України проблем менше, ніж у Росії.