Чи дійсно Україна йде в Євросоюз? Це питання в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розглядає аналітик Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

«Я не знаю, коли політики скажуть українському народові правду: Євросоюз в доступному для огляду майбутньому не збирається приймати нас до себе. Для них це електоральне питання: потрібно говорити, що ми йдемо в ЄС, тому що зараз це мейнстрім. Якщо політик хоче залишатися в мейнстрімі, він не може говорити щось інше. Тут грають роль тільки внутрішньополітичні чинники, ніякі глобальні дискусії за цим не стоять. До того ж зараз Євросоюз переживає невелику кризу. Я не скажу, що ця криза є смертельною, чи що ЄС розвалиться в найближчі роки – цього не буде. Але зараз ця організація буде намагатися переосмислити все своє існування. Про це свідчить, зокрема, травнева конференція про майбутнє ЄС, яку ініціював Еммануель Макрон. Це була спроба створити форум для обговорення проблем Євросоюзу», - говорить експерт.

На його думку, європейські лідери зараз намагаються зрозуміти, що їм робити.

«Навряд чи найближчим часом з ЄС відбудеться щось страшне, але потрібно зрозуміти, як він буде змінюватися. І Україні тут є над чим поміркувати. Адже якщо в Євросоюзі самі сумніваються в ефективності цієї структури, то і нам варто про це подумати», - вважає Ілія Куса.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, політолог Андрій Єрмолаєв розповів про перспективи Європейського союзу.

Також Знай.ua повідомив, що, на думку телеведучого Святослава Вишинського, Україні слід думати не тільки про те, що вона може взяти від Європи, але і про те, що вона може їй дати.