Ексдиректор Інституту стратегічних досліджень “Нова Україна” Андрій Єрмолаєв в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим розповів, як в Європі виник євронаціоналізм.

"Спроби посилити федералістські ідеї, які відстоювали прямо і побічно представники франко-німецької політики, франко-німецького ядра — вони призвели до зворотного. Вони привели до породження нового євронаціоналізму. Форвардом якого стали політичні еліти країн центру Європи. До них зараз примикає і Україна", - сказав Андрій Єрмолаєв.

Він зазначив, що для тих, хто відвалюється від франко-німецького ядра, є один важливий спільний інтерес.

"Це зміцнення своїх позицій, економік, компаній. Технологічні зв'язки з великим континентальним ринком. Не випадково саме ці дві держави, плюс їхні найближчі партнери, були активними учасниками діалогу з елітами Росії, і елітами, котрі представляють нинішній ЄП, про створення спільного економічного простору", - додав Єрмолаєв.

За його словами, спільний економічний простір передбачав зближення Європейського союзу з Євразійським економічним союзом і підвищення руху товарів і послуг між ними.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Зараз ситуація підводить Європу до того, що потрібно визначатися з перспективами своїх економік. Чи будуть вони зближуватися далі, і тоді це потужний стимул для загального зростання лідерів і в малій Євразії, і в Європі, або ж відбудеться остаточний розлам тут, по старому санітарному кордону. І лідерам Євросоюзу доведеться визначатися, на яких ресурсах, джерелах, їм забезпечувати подальшу свою могутність. За рахунок чого рости далі", - підкреслив експерт.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив про співпрацю України з Китаєм, що Китай зараз ні в якому разі не буде лізти в політичне протистояння з Росією.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Гудков зазначив, що у Байдена головне завдання було встановити контакт з Європою.