Валерія Лутковська в програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле розповіла, з якими труднощами їй довелося зіткнутися під час роботи на посаді уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Перша і найголовніша складність – це твоє власне ставлення до того, кого тобі потрібно звільнити. Ти постійно спілкуєшся з родичами, ти постійно спілкуєшся з людьми, які нагадують, дзвонять, просять, наполягають якомога швидше звільнити чоловіка, брата, батька тощо. Це дуже складно, це дуже сильний психологічний тиск, який дуже важко витримати», - каже колишній омбудсмен.

Також вона зазначила, що не всіх полонених вдається звільнити відразу.

«Хоч ми і домовляємося про одномоментне звільнення «всіх на всіх», але в результаті виходить «всіх підтверджених на всіх підтверджених». І далеко не всіх нам підтверджують відразу», - сказала Лутковська.

За її словами, бували випадки, коли вона знала номер камери, в якій утримували полоненого, але та сторона не підтверджувала, що ця людина дійсно знаходиться там під вартою. І в таких випадках Лутковська нічого не могла зробити, але родичі полоненого все одно дзвонили їй і вимагали його звільнення.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Дуже багато було суперечок, що я не дозволяла зазвичай за столом і до чого я закликала зазвичай і представників ОБСЄ – не чіпати політичні питання, сконцентруватися максимум на гуманітарній політиці. Тому що ті люди, які займаються гуманітарними питаннями і долями людей, не можуть зациклюватися на політичних питаннях. Не повинні! Їх просто не повинно існувати. Це вдавалося не завжди», - резюмувала екс-уповноважений ВР з прав людини.

Як повідомляв Знай.uа, Лутковська розповіла про зарплату помічників суддів: «400 гривень на місяць. Тому що неправильно порахували».

Також Знай.uа писав, що Лутковська розповіла про крах державності в Україні: «Це відверте порушення Конституції».