Чому людина перестає довіряти судам? Про це розповідає екс-уповноважена Верховної Ради та у справах Європейського суду з прав людини, заслужений юрист України, ексзаступниця міністра юстиції Валерія Лутковська у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

«Сьогодні кількість суддів – неналежна. Кількість судів неналежна. З помічниками взагалі була проблема: ще в лютому вони отримували заробітну плату в розмірі десь 400 гривень на місяць. Тому що неправильно порахували», - інформує вона.

Відповідно, виникає проблема, коли система перевантажена.

«З іншого боку, її звинуватили в тому, що вона є необ’єктивною, корумпованою і так далі. В результаті людина перестає довіряти судам. І політики, які хотіли домогтися своїх цілей, причому не тільки сьогоднішні, це почалося років п’ять чи сім тому, - вони зловили цей тренд суспільства, вони його поселили в суспільстві. Тепер в результаті, коли людині кажеш: пішли в суд, будемо захищати твої права – людина каже: ні, я не піду, там корумповані судді! Я недавно розмовляла з людиною, яка сказала: «Цей господарський суд – приватна власність», - розповідає Лутковська.

Вона зізнається: «На своє щастя, я ніколи не спілкувалася ні з Рокфеллерами, ні з нашими олігархами. Але в мене таке враження, що всі вони все-таки планують своє життя не в цій країні. Я особисто проголосувала за Президента Зеленського, коли він сказав: «Моя дружина живе тут, мої діти живуть тут, вчаться тут і лікуються так само тут». Це у мене породило надію. Тому що Президент має бути зацікавлений у тому, щоб ця система працювала», - робить висновок Валерія Лутковська.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадаємо, незгодні з продажем землі судді КСУ зазнають утисків: заява партії «Держава».

Раніше Знай.ua повідомляв, що Друзенко пояснив, чому медики, які працювали під вогнем, не отримували статус УБД.