Коли в Україні знову почне діяти на практиці Конституційний суд? Свою думку з цього приводу в програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» висловлює уповноважена Верховної Ради з прав людини у 2012-2018 роках Валерія Лутковська.

«Я сподіваюся, що Конституційний суд коли-небудь знову почне працювати. Практика показує, що влада у нас не вічна. Можливо, наступна влада розв'яже проблему з КС, або буде знайдений інший вихід із конституційної кризи. У будь-якому випадку, ми повинні почути судовий вердикт, адже у нас всіх є сумніви. Як бути, наприклад, зі зняттям мораторію на продаж землі? Це – одна зі справ, які лежали на столі у Конституційного суду, і ми повинні почути його рішення. Те ж саме стосується можливих змін в Конституції або імпічменту президента. Тому КС повинен повернутися до роботи», - зазначає гостя програми.

Вона підкреслила надзвичайну важливість того, щоб цей судовий орган був об'єктивним, неупередженим і незалежним, існував в державній системі сам по собі.

«Підконтрольний президенту Конституційний суд нікому не цікавий», - говорить Валерія Лутковська.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше вона заявляла, що в Україні неналежна кількість судів, суддів і їх помічників.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами політолога Руслана Бортника, зараз наша влада бореться з Заходом за право контролювати українську судову систему.