У новій програмі «in kyiv» з блогером Катериною Павловою громадська діячка і депутат Київради Євгенія Кулеба розповіла про ахіллесові п’яти міста Києва.

«У Києві вже дуже стара зношена інфраструктура і взимку часто прориває труби. Це те, що не видно, бо це не прекрасний красивий парк, а те, що заховано, але є основою життя міста. Також якість повітря та води у Києві пов’язана з екологією та темою транспорту», - сказала вона.

Кулеба розповіла, що до 90% забруднення повітря у Києві пов’язано саме з автотранспортом. Вона додає, що коли киян запитують, які основні проблеми у Києві вони бачать, як не дивно, кияни говорять про платіжки, стан повітря, затори та забудову, про всі скандальні забудови хмарочосами, які виростають посеред історичного центру Києва. За її словами, це те, що турбує киян і це є основними проблемами, з якими системно потрібно працювати.

«Зараз я активно працюю з темою адаптації міста Києва до глобальних змін клімату. Особливо тепер добре видно, що таке зміни клімату, коли температура сягає сорока градусів і немає куди сховатись. І тут приходять на допомогу парки, сквери, озера, зелені коридори – все, що знижує температуру, тому що температура на асфальті від температури в зелених зонах може відрізнятися на п'ятнадцять градусів. Це зараз мій пріоритет», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Рака, що коли замість велодоріжки без усіляких погоджень роблять парковку, це його просто обурює.

Також раніше для Знай.ua Беспалов розповідав, що легкорейковий транспорт - це сучасний транспорт, який комплексно й активно розвиває Європа.