Політолог Руслан Бізяєв у програмі «Прогноз» розповів, у чому проблематичність Мінська для України. За його словами, зміна осіб у ТКГ не змінить ситуацію.

«Головне не особи, а концепція. Теоретично можуть звільнити Резнікова і Кравчука, але якщо не змінять підходи, то нічого з цього не вийде. Ключова проблема Мінська як була, так і залишилася, незалежно від переговорних форматів», - зазначив Бізяєв.

На думку Бізяєва, Мінські угоди мають два проблемних пункти: прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом і імплементація в українське законодавство закону про особливий статус.

«Як обійти ці дві проблеми в канонічному Мінську я не знаю. Я завжди проводив аналогію, що канонічний Мінськ для мене це Гордіїв вузол – можна його спробувати розв'язати або розрубати. Третього варіанту я поки не бачу», - підкреслив Бізяєв.

Як зазначив політолог, Мінські угоди це відкладена криза, тому що рано чи пізно Україні доведеться розбиратися з цим питанням. На думку політолога, Україна мала достатньо часу, щоб повністю продумати реінтеграцію Донбасу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв заявив, що колективний Захід залишився в минулому.

Також Знай.ua публікував слова Бізяєва, що відставка Авакова – це тригер внутрішньополітичної кризи.