У новій програмі «Суб'єктивно з Андрієм Пелюховський» громадський діяч Андрій Пелюховський розповів, що Путін робить все, щоб восени в Україні почався внутрішній конфлікт.

«Зустріч була цікава між Меркель і Зеленським. Зеленському сказали, що він змушений прийняти формат Мінських угод, тобто все повинно відбуватися згідно Мінських угод, які він підписав у 2019 році. Буквально на наступний день після цього Путін на сайті Кремля викладає цікавий текст, а оригінал виходить українською мовою і однозначно це було зроблено не для росіян», - акцентував він.

Пелюховський повідомив, що в цьому тексті проглядаються претензії трьохсотрічної давності на українські землі. Наступним кроком ми дізнаємося про відставку Авакова, хоча до цього ходили наполегливі чутки, що його хочуть прибрати, підтвердив він, але він сам подає у відставку.

«Перше, ми знаємо, що 26 липня Зеленський збирається зустрітися з Байденом. В протоколі про зустрічі є тема, а формат зустрічі поки що не відомий. Але ми знаємо точно, що Європа і Америка наполягатиме на Мінських угодах, чи піде на це Зеленський? Припустимо, гіпотетично, що піде, при цьому 70% українців, на жаль, хочуть мир будь-якою ціною і вважають, що конфлікт між Україною і Росією - це серйозний економічний удар, який впливає на наш добробут», - підкреслив він.

Пелюховський вважає, що з решти 30% українців – 15% це люди націоналістичного руху, які можуть незрозуміло як відреагувати і, на жаль, залишилися 15% це люди, яким байдуже все.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Але в 15% патріотично налаштованих людей входить дуже серйозний націоналістичний рух і якщо Зеленський погодиться на виконання Мінська, то восени може початися серйозний внутрішній конфлікт, а це якраз те, що і потрібно Путіну», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що відставка Авакова - це тригер внутрішньополітичної кризи.

Також раніше Бізяєв для Знай.ua розповідав, що в своїй статті Путін дав зрозуміти, що весь пострадянський простір належить йому.