У своєму блозі «Толчок» футуролог Олексій Толкачов розкритикував споживацький підхід до життя більшості громадян і пояснив, що потрібно змінити суспільству, щоб стати краще.

За його словами, більшість українців керуються принципом «мені повинні» у багатьох сферах життєдіяльності, в тому числі, і в суспільному житті країни.

«Звернемося до прикладу Сполучених Штатів Америки. Чи знаєте ви, що кандидат в президенти і мільйонер за сумісництвом Дональд Трамп під час своєї першої виборчої кампанії в 2016 році активно збирав кошти на вибори у своїх же громадян? За час одного виступу в кожному зі Штатів Дональду Трампу прості американці жертвували від 5 до 10 мільйонів доларів. Так і наповнювався передвиборний фонд», - розповів Толкачов.

Він підкреслив, що самі громадяни підтримували свого кандидата і скидалися грошима незважаючи на те, що Трамп - мільйонер. Саме той факт, що виборець надавав таку матеріальну інвестицію, потім давав йому повне право заявляти, що це його президент, адже він заплатив йому гроші, додав експерт.

«Адже саме той, хто платить, той і замовляє музику. Викорінення споживацького ставлення в суспільстві - справа багатьох років, якщо не десятиліть. Але я вірю, що ці зміни вже йдуть. Адже так просто змінитися. Просто подивитися на навколишній світ під іншим кутом. Не з позиції того, що він мені може дати або що він мені винен, а з думками «Що б я міг привнести в світ?», - каже Толкачов.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Футуролог впевнений, що потрібно стати членом команди, усвідомити свою відповідальність за загальне благополуччя і почати з малих кроків - помити свій під'їзд, посадити квіти, організувати суботник, нагодувати голодних, провідати самотніх. Або навіть почати платити податки і активно, а не перед телевізором, брати участь в політичному житті країни, вважає Толкачов.

«Велике створюється з безлічі маленьких кроків. І чим більше буде членів команди, а не пасажирів, тим швидше країна стане процвітаючою», - підсумував Толкачов.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.

Нагадаємо, Толкачов заявив, що праця не просто робить з мавпи людину, він облагороджує.