Україні не вистачає надцілі. Так сказав футуролог Олексій Толкачов у програмі «Головне питання» з Борисом Бронштейном.

За словами експерта, українці не мають якоїсь надцілі, а відтак вони і не розуміють, для чого залишатися на цій землі і що тут взагалі робити.

З огляду на це, каже він, закономірними є і всі останні події: Крим, Донбас, агресія РФ – цього варто було очікувати. «Якщо ми на своїй території не знайшли об'єднуючу ідею, яка пояснює, навіщо нам всім разом вигідно бути, якщо ми не забезпечили ефективне господарство на своїй території — її рано чи пізно відіжмуть», - пояснює Толкачов.

Принагідно він порівнює сьогоднішню Україну із верф’ю: майстри будували корабель, але раптом забули про кінцеву ціль – море, а тому й зовсім погубили всі свої креслення. «І ось сидять всі ось ці люди, і дивляться на величезну кількість будівельних матеріалів», - коментує футуролог ситуацію.

Далі, як каже Толкачов, кожен почав займатися своїми будинками, хизуватися, в кого більший, сваритися через це, а дехто й зовсім залишився за бортом цього корабля і живе в наметі на вулиці. Тому експерт підкреслює, що українцям потрібно встановити собі якусь надціль.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов розкритикував споживацький підхід до життя.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів про концепцію любові як головну для будівництва України.