Зустріч Зеленського з Меркель у Берліні не дала жодних результатів. Детальніше про це розповів політолог Максим Ялі у власній програмі «Контрольний удар».

Як каже експерт, практичних результатів зустріч Зеленського з Меркель не дала. Передусім, зазначає він, це стосується «Північного потоку-2»: Україні не виплатять жодної компенсації за втрати, пов’язані з транзитом російського газу. «Принаймні, поки що. І це не дивно. Ці питання тісно пов'язані німецькою стороною з реалізацією політичної частини Мінських угод», - підкреслює політолог.

Також Ялі розповідає, що президент України погодився на пропозицію Німеччини та Франції щодо втілення Мінських угод за кластерами. «Справа залишилася тільки за Росією. Але вона не погоджується на узгоджений трьома учасниками Нормандського формату варіант і наполягає на своєму варіанті», - зазначає він. Зокрема Росія, каже політолог, домагається спочатку виконання політичної частини «Мінська», а вже після цього все, що стосується безпеки.

За словами ведучого, у «Комплексі заходів щодо їх виконання» зазначається протилежне, але з часу, як їх підписали, а це був лютий 2015 року, і до зараз ніхто не дотримувався навіть першого пункту про припинення вогню.

Також Ялі зазначає, що Меркель обмовилась про позицію Байдена щодо «Мінська-2» і про його ймовірні домовленості з Путіним. Отже, він підсумовує, що тепер президент України ознайомлений із тим, про що буде говоритися у Вашингтоні і яких дій від нього очікують щодо Мінських угод.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, коли ми дізнаємося дату поїздки Зеленського в Вашингтон.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі назвав переклад статті Путіна на українську тривожним дзвінком.