Що буде з Арсеном Аваковим? На це питання відповіла політичний експерт Тетяна Лупова у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

На думку гостя програми, Аваков не буде прем’єр-міністром при президенті Зеленському, але при якомусь іншому – ще можливо. «І навряд чи президент погодиться мати таку персону поряд з собою», - стверджує Лупова. Вона пояснює, що Україна є парламентсько-президентською республікою, а відтак сильна фігура на посаді прем’єр-міністра доволі дорого обійдеться.

Також експерт коментує розмови про можливе балотування Авакова на посаду мера Харкова. «Це занадто дрібно після такої посади, і після такої позиції на державному рівні. Піти в мери — це досить слабко», - каже вона. Тим не менш, Лупова не заперечує інтерес Авакова в Харкові, а тому, ймовірно, мером навіть стане близька йому особа. Але вона абсолютно не вірить в те, що сам Аваков піде на цю посаду.

Водночас експерт зазначає, що з політичної арени Аваков нікуди не дінеться. «Він уже звик бути сірим кардиналом і керувати процесами», - констатує вона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що Аваков може залишитися негласним керівником МВС.

Також Знай.ua писав про те, що Лупова розповіла, навіщо Аваков пішов у відставку.