Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів історію НАТО. Експерт зазначив, що країни члени НАТО діяли завжди тільки в своїх інтересах.

«Не думаю, що всі глибоко вивчали питання НАТО: скільки там членів, хто коли ставав і чому і які внески. Приклад: в 1952 році вступило два члена – Туреччина і Греція. У 1974 році на території Кіпру стався військовий конфлікт між Туреччиною і Грецією, який не закінчений до сьогоднішнього дня», - зазначив Атаманюк.

Експерт розповів, що зараз між грецькою та турецькою частинами Кіпру стоїть стіна. Як зазначив Атаманюк, турецька частина Кіпру, тобто північна, не визнана іншими членами НАТО, тому НАТО не завжди означає мир.

«Меркель сказала, що потрібно читати між рядків. Вона сказала, що з геополітичних причин НАТО, можливо, буде приєднувати наступні балканські держави. В основі стояли геополітичні причини», - підкреслив Атаманюк.

За словами економіста, головні країни в НАТО діють тільки зі своїх інтересів, тому вони навряд чи будуть заважати Росії, тому що у них спільний проєкт – Північний потік-2, який в інтересах Франції, Німеччини і Росії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, в чому різниця між олігархами в Україні та США.

Також Знай.ua публікував заяву Атаманюка, що сила олігархів в руках їх людей при владі.