Що Путін прагнув сказати своїй статті? Своє судження з цього приводу в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює старший експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов.

«Путін позначив територію, оголосив, що Україна – це його задній двір, куди він нікого не пустить. Ключовий меседж, який Путін до цього неодноразово повторював: Росія не допустить, що Україна стала економічною, а тим більше військовою загрозою для неї. Заради цього вона готова піти на будь-які заходи. Квітневими маневрами Росія показала, що не зупиниться ні перед чим. Захід це почув, побачив і сприйняв червоні лінії. Для нас в цьому, звичайно, нічого хорошого немає. Вголос це сказано не буде, але Україна вважається зоною інтересів Росії. Просто багато хто у світі про це мовчить – але і не протестує проти цього», - вважає експерт.

На його думку, відмова надати Україні План дій щодо членства в НАТО і будівництво «Північного потоку-2» теж є мовчазним визнанням цього.

«А історичні узагальнення Путіна нікому не цікаві, тим більше що друга половина статті присвячена не історії, а його оцінками того, що відбувається. Він заявляє, що воює із Заходом на території України. В цьому і полягає меседж. У Донецьку вважають, що воюють з Києвом, в Києві – що воюють з Москвою, а Москва впевнена, що воює з Великим Заходом», - каже Ігор Попов.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше статтю російського президента прокоментував політолог Максим Ялі.

Також Знай.ua повідомив, що, на думку громадського діяча Андрія Пелюховського, Путін прагне відродити Радянський Союз.