Коли чекати повернення Авакова на політичну арену? На це питання відповів політолог Руслан Бізяєв у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

Передусім Бізяєв зазначає, що Аваков – значима фігура в українському політикумі, до того ж, він має відповідні амбіції. Тому, переконаний він, Аваков все одно впливатиме певною мірою на політичні процеси в Україні. Але повернутися йому, каже експерт, вдасться лише у виконавчу владу.

На його думку, повернення Авакова передусім вимагає зміни правил гри. «Тобто, щоб знайшлася та політична партія, той блок політичних партій, які можуть його висунути на цю посаду», - пояснює він і додає, що ця партія також буде відповідальною.

Тим не менш, зазначає Бізяєв, визначальним у політиці є саме час. «Я не думаю, що Арсену Борисовичу варто так вже сильно довго перебувати в тіні», - впевнений він. Інакше, пояснює експерт, всі розмови про Авакова як президента чи прем’єра так і залишаться розмовами.

За словами політолога, свою роль може відіграти і розпуск Кабінету міністрів Шмигаля, і глобальна соціально-політична криза, яка виникне не лише через Мінські угоди, але й через ситуацію в країні, через локдаун, проблеми з бюджетом, тощо. «Коли ось ці всі фактори зберуться в єдине ціле — ось тоді можливе повернення Авакова вже в публічну площину», - міркує він.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що Аваков може залишитися негласним керівником МВС.

Також Знай.ua писав про те, що відставка Авакова і те, що відбувалося в Берліні, – це два різних процеси.