Легалізація канабісу – за чи проти? У своїй програмі «Правки Полякова» народний депутат Антон Поляков висловив свою думку щодо цієї ідеї у разі, якщо пацієнту діагностували невиліковну хворобу і він потребує її виключно з метою терапії.

Ведучий зазначає, що багато де у світі дійсно вирощують коноплю з метою використовувати її в терапевтичних цілях для пацієнтів, що мають невиліковні захворювання. «Але при нашій владі, це точно не про здоров'я», - підкреслює він.

Як каже Поляков, «слуги» піднімають питання про легалізацію канабісу вже не вперше. Він нагадує про жовтень 2019 року, коли ця ідея була на порядку денному, але потім відійшла на другий план через інші питання. «І ось на позачергових, не виявилося більш важливих питань в країні, крім як легалізація марихуани. Ну так, навіщо нам тарифи, пенсії і зарплати - курнув і полетів в інший світ?», - іронізує депутат.

На його думку, для полегшення болю пацієнтів легалізація канабісу в Україні не обов’язкова. Натомість політик пропонує відкрити державне фармпідприємство, що займалось би вирощуванням медичного канабісу і на його основі випускало би знеболювальне для дітей. Він зазначає, що в такому разі ліки повинні мати адекватну ціну, збитків не буде, а надлишок піде в Євросоюз.

Далі Поляков згадує, як Верховна Рада голосувала за легалізацію канабісу. Зокрема, зауважує ведучий, глава комітету ВР з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький не підтримав цей законопроєкт, хоч всіх і закликав. «13 липня президент Володимир Зеленський запитав у народних депутатів фракції «Слуга народу», чому у Верховній Раді не прийняли законопроєкт про легалізацію медичного канабісу», - повідомляє він.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами політика, Радуцький звинуватив у цьому Разумкова, який не просигналізував депутатам, як потрібно голосувати. Поляков попереджає, що цими діями Разумков лише погіршує своє становище і цілком може піти наступним після Авакова.

Як повідомляв Знай.ua, Поляков заявив, що проти законопроєкту щодо змін у Кримінальному кодексі.

Також Знай.ua писав про те, що Поляков назвав реформи в Україні знищенням держави в турборежимі.