У Німеччині не сприятимуть розвитку українсько-німецьких відносин. Так заявив політолог Руслан Бортник у своєму блозі, прокоментувавши останній візит президента України до Німеччини.

«На цьому тижні президент України відвідав з візитом Берлін і зустрівся з Ангелою Меркель. Очікування від цього візиту були величезні, українська сторона все-таки сподівалася на те, що Меркель дасть гарантії компенсації в разі запуску Північного потоку-2 або обіцянки підтримати вступ України в ЄС і НАТО», - розповів Бортник.

За його словами, українська сторона сподівалася на те, що Німеччина виступить свого роду лобістом для України в сьогоднішніх мінливих умовах, але всі ці надії фактично провалилися. Бортник нагадав, що радник глави ОП Олексій Арестович заявив про те, що візит був провальний, а Меркель здає українські інтереси росіянам і Путіну.

На думку політолога, ця заява не залишиться непоміченою в Німеччині і це вплине на розвиток українсько-німецьких відносин.

«Безумовно, в Німеччині сприяти українсько-німецьким стосункам найближчим часом не будуть. Навіть якщо піде Меркель, німецька політика ще довго буде знаходитися під тінню Меркель. Ще багато поколінь політиків після Меркель насправді будуть політиками епохи Меркель, політиками того часу, політиками, яких підготувала Меркель», - впевнений Бортник.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Умланд заявив, що ЄС буде набагато складніше відмовитися від членства України, ніж НАТО.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.