Чи не завадить пандемія їздити українським туристам у Європу? Детальніше про це розповів експерт у сфері охорони здоров’я Вадим Арістов у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

На думку Арістова, тут справа в національних інтересах держави: чи буде їй вигідно назад приймати своїх туристів з Європи. Він підкреслює, що пора вже українцям вчитися на власних помилках і дійсно слідкувати за самоізоляцією.

Зокрема, експерт говорить про ставлення до довідок. «Тому що зараз довідки теж робляться фейкові, купуються через турагентства», - зазначає він. Арістов радить Україні все ж таки створити сильний епідеміологічний державний інститут, чого не сталося навіть за півтора року пандемії.

За словами експерта, європейські країни, звісно, турбуються про свої інтереси і бізнес – не останній з них. Він припускає, що у разі однакового рівня захворюваності в Україні та в Європі кордони будуть відкриті. «І ті, хто хоче, вони можуть насолодитися останніми тижнями курортного сезону там», - стверджує Арістов.

З іншого боку, гість програми припускає, що це триватиме до введення жорсткіших заходів. «А, можливо, вони будуть і далі дозволяти просто всередині цих комендантських годин, всередині цих обмежень, працювати з туристами», - міркує він.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Арістов розповів, як вибирають, якого пацієнта з COVID-19 рятувати.

Також Знай.ua писав про те, що Арістов розповів, хто має стежити за станом медицини в Україні.